Kultura i eventi Slobodno vrijeme Vijesti

Mobilna aplikacija Skok u život

Dragi naši,
imamo za vas divne vijesti!


U suradnji s našim mladima iz skrbi i mladim programerom napravili smo aplikaciju Skok u život, koja je produžetak web stranice koju kreiraju i vode upravo ti mladi (www.skokuzivot.hr).
Po čemu je aplikacija posebna? Uvijek imamo naše mlade na umu kao i njihove potrebe, prepreke i probleme s kojima se susreću u samostalnom životu. Neki od njih nemaju dovoljno interneta kako bi samo otišli na stranicu, pa smo na aplikaciji kreirali i Offline način rada. Ona funkcionira tako da kad jednom mlada osoba dođe do interneta, aplikacija sama prebaci sve najnovije tekstove koji su na samoj stranici, genijalno zar ne? Tako će osoba uvijek moći doći do tekstova svojih vršnjaka ili pak onih malo starijih, gdje će vidjeti da nije jedina koja se susreće s nekim problemom, da nije jedina kojoj se događaju neke neugodne stvari. 

Pročitajte što o sebi kažu mladi iz alternativne skrbi, naši mladi s kojima svakodnevno radimo, pružamo im individualnu psiho-socijalno-pedagošku pomoć i podršku te savjetovanje i psihoterapiju:


“Mnogima je nepoznat pojam alternativna skrb, nije im jasno što bi to značilo, a ponekad ni nama nije u potpunosti jasno. To znači da smo kao djeca i mladi bili izdvojeni iz svoje primarne obitelji i/ili bili smješteni u razne ustanove, domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji. Morate znati da iako smo imali nesretnu prošlost, borimo se za što bolju sadašnjost. Nastojimo izvući najbolje iz svega, raditi na sebi i hrabro koračati samostalnim životom.”

Naša stručna suradnica okupila je ekipu od devetero mladih koji zajedno rade na poboljšanju stranice, pisanju tekstova i pozivanju drugih mladih da podijele svoja iskustva. Pruža im mjesečnu grupnu i individualnu pomoć oko svega što im je potrebno, nudi savjete i načine kako riješiti neki problem. Također, vrijedno bilježi potrebe mladih po pitanju dodatnih edukacija i znanja koja su im potrebna u radu. 

Provedba ovih aktivnosti na projektu Centar za mlade iz alternativne skrbi – posttretman sufinancirana je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.