Mladi mladima Zapošljavanje i volontiranje

Koja su moja radnička prava?

Dragi čitatelji, moje ime je Ž. i nedavno sam prešla s jednog posla na drugi. Kada kažem nedavno, bilo je to prije dva tjedna.

Radila sam kod privatnika što ne znači uvijek da će poslodavac u potpunosti poštivati moja radna prava. Štoviše, pokušat će prešutjeti što može kako bi svaka situacija išla njemu na ruku. To je jednostavno realnost našeg vremena i moramo imati na umu da nisu svi takvi i da ima privatnika koji poštuju sva prava svojih radnika. Međutim, zbog nekolicine koja ne poštuje, moramo sami znati svoja radna prava kako bi ih mogli i ostvariti. To moramo znati bez obzira na bilo kojeg poslodavca jer se tu radi o nama samima i moramo biti informiranima o svemu što se tiče naših života. Nitko se neće boriti za nas, ako nećemo mi sami i za to su potrebne provjerene informacije.

Kako sam prešla od jednog poslodavca drugome, ostalo mi je godišnjeg odmora koji nisam iskoristila. Pitala sam naravno na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje gdje su mi rekli da nemam pravo na godišnji jer nisam odradila cijeli otkazni rok od mjesec dana, već samo dva tjedna. Naime, otkazni rok se računa na sljedeći način:

– ako dajete izvanredni otkaz tada nema otkaznog roka

– ako ste radili manje od godine dana tada morate odraditi dva tjedna otkaznog roka

– ako ste radili godinu dana tada je mjesec dana

– mjesec i dva tjedna ako ste radili dvije godine

– dva mjeseca ako ste radili 5 godina

– dva mjeseca i dva tjedna ako ste radili 10 godina

– tri mjeseca ako ste radili 20 godina.

Naravno, bitno je da pročitate svoj ugovor o radu i vidite što vam tamo piše, ako imate pravilnik o radu ili kolektivni ugovor, također ih pročitajte i proučite i vidite piše li vam išta o otkaznom roku. Jer zakon je definiran, međutim ako vam piše drugačije u ijednom o tih dokumenata onda se to primjenjuje. Meni nije ništa pisalo i na mene se odnosi zakon. Međutim novi poslodavac me ne bi čekao toliko dugo i dogovorila sam se da ću odraditi dva tjedna i to je to.

Sada je ostalo samo pitanje godišnjeg odmora. Nije mi sjela informacija koju sam dobila na HZZ-u pa sam išla provjeravati dalje. Zvala sam drugu ispostavu i rekli su mi da se računa parcijalno godišnji jer nisam cijelu godinu odradila.

Pošto sam odradila 8 mjeseci, a imam pravo na 24 dana godišnjeg odmora, izračunali su mi da imam pravo na trećinu od tih 24, a to je na 16 dana godišnjeg. Pošto sam bila na godišnjem 12 dana prije nego sam dala otkaz, ostala su mi 4 dana godišnjeg koja ne mogu iskoristiti i koje mi poslodavac mora isplatiti.

Tu informaciju mi je potvrdio i inspektorat rada koji sam zvala, a koji možete nazvati i vi ako imate kakvo pitanje o radnim pravima. Oni nisu samo za prijavljivanje poslodavaca, već i za informiranje o našim pravima i još mnogo toga. Nemojte se plašiti nazvati ih. Tamo su da nam udijele informacije koje nam trebaju.

Moja poruka svima vama je koji radite i borite se za život, svi se moramo brinuti sami za sebe i vrlo često nam za to treba pomoć. Ponekad manja, ponekad veća. Zatražite ju. Nije sramota, niste manje vrijedni zbog toga. Jer danas ćete vi zatražiti pomoć, naučiti nove stvari, sutra ćete vi tu pomoć već nekome pružiti dalje. Bitno je da saznate prave informacije, da se izborite za sebe i da ostvarite sva prava koja posjedujete.

Ž.K.