Mladi mladima Praktične vještine

Kulinarski savjeti

Uglavnom samci trebaju kupovati što manje namirnica jer mi se često znalo nešto pokvariti.

Učiti osnovno još u domu.

Npr. jednom sam skuhala lonac riže 😁, samo za sebe, slučajno ispalo.

Znala sam naići na neki recept, ali sam odustala jer su bili napisali razne namirnice i začine pa bi me ručak koštao više nego u restoranu. Tu sam pogriješila, što nisam tražila neki drugi slični recept ili zamjenu za neke namirnice. Ne treba se imati sve što i u dućanu, trošiti novce za gluposti. Vjerojatno reklama za Podravku bila pa oni natrpaju svega u recept.

Tko je u stisci s vremenom treba nešto skuhati za 2,3 dana…sarma, grah ili zamrzavati ono što se može da hrana ne propadne. Rijetko kad nemam špek u frižideru, može se peći, kuhati ili složiti sendvič. Ne trebam previše razmišljati što ću kupiti ili raditi za jest.

Još bitnije, neće se pokvariti kao meso kad je duže dana bilo u frižideru ili čekati da se odmrzne kao s mesom. Špek ide u sve!

I još je bitno uvijek raditi popis za kupnju namirnica. Jer akcije u dućanima nas nagovaraju da kupujemo nebitno pa onda razmišljamo što ćemo još s time jesti pa kupimo još nešto za određeno jelo. Na kraju se bezveze treba prejedati da veća količina hrana ne propadne a uglavnom se to i dogodi.