Mladi mladima Slobodno vrijeme

Čudni i zanimljivi Guinnessovi rekordi

Guinnessova knjiga rekorda (eng: Guinness World Records) je godišnji pregled svjetskih rekorda, kako čovjekovih postignuća tako i prirodnih fenomena.Prvi put ju je 1955. godine objavila pivarska tvrtka „Guinness“. Danas se objavljuje u više od stotinu zemalja širom svijeta na više od 23 jezika.

Jackie Bibby, kada i 87 čegrtuša

Većina nas se izvali u kadi, uzme neku knjigu i uživamo u namakanju, Jackie ima malo drugačije viđenje korištenja kade. Ovaj teksaški uzgajivač zmija se relaksira sa svojim ljubimcima u kadi, ni više ni manje nego sa 87 čegrtuša.

200 glista u 30 sekundi
Imamo dva rekorda vezana za gliste, jedan je količinski, a drugi je u brzom jedenju. Indijac C. Maoharan je odlučio oboriti rekord te je progutao 200 glista za 30 sekundi. Najvažnije od svega je da nisu bile začinjenje nego bez ikakvih začina. Stvarno da se čovjek zamisli, što je glista bez majoneze.

13 minuta i 42,5 sekunde u jednom dahu

Robert Foster drži rekord u držanju daha, njemu je uspjelo zadržati dah 13 minuta i 42,5 sekunde. Zanimljivo je da tak rekod nitko nije oborio još od 1959. godine. Pretpostavljamo da bi se danas taj rekod mogao poboljšati DNA manipulacijom. Malo gena od kita, malo od delfina i imamo novi rekord.
Mike Moraal aka štrcajuće oko
Jedan rekord koji nije problem oboriti. Recept za uspjeh je malo mlijeka, podignut kapak i ištrcavanje mlijeka barem za centimetar više od 2,6 metara. U slučaju uspješnog istrcavanja izbacit ćete Mike-a iz knjige Guinnessovi rekorda i upisati svoje ime.

Van Fukuan

Kinez Van Fukuan postavio je novi svjetski rekord u provlačenju konca kroz iglu ustima. On je za samo 60 sekundi uspjeo provuči konac kroz 101 iglu, i tako dospio u Guinnisovu knjigu rekorda.

Chandra Bahadur Dang

72-godišnji Chandra Bahadur Dangi iz Nepala upisan je u Guinnessovu knjigu rekorda kao najmanji čovjek na svijetu. Njegova visina iznosi svega 54,6 centimetara te je Chandra najmanji čovjek svih vremena.

Linda Wolf, 23 vjenčanja iz snova

Linda Wolf iz Andersona u Indiani udavala se 23 puta i sa tim brojem drži svjetsku titulu osobe koja se najviše puta udavala. Još uvijek čekamo da je netko nadmaši. Brak je divna stvar, zar ne? Ah, ta ljubav.

Najveća pizza na svijetu

Napravljena je davne 1987. godine, a prekrila je površinu od 930 kvadratnih metara. Težila je 20 kilograma. Isječena je na 94 000 komada, a pojelo ju je 30 000 gledatelja koji su pratili njeno pravljenje.

Xie Guizhong (China)

Xie Guizhong iz Kine napravio je 41 sklek u 30 sekundi NA JEDNOM PRSTU.

Shane Badman (Australia)

Shane Badman iz Australije vozio je bicikl na udaljenosti od 188, 3 metara na prednjem kotaču bez dodirivanja pedale.

Thomas Blackthorne (UK)

Thomas Blackthorne iz Velike Britanije dignuo je svojim jezikom utehe teške 11.025 kilograma.

David Adamovich

David Adamovich uspio je baciti 63 noža u jednoj minuti pored žive mete.

Kishan Valaiah Ayula

Kishan Valaiah Ayula uspio je progutati 22 noža odjedanput.

850 ljudskih domina

U New Orleansu srušen je rekord u rušenju ljudskih domina gdje je  sudjelovalo 850 kandidata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.