Slobodno vrijeme

Top 5 cool ljetnih aktivnosti – bez sunčanja

Vrijeme je da isprobate nešto novo. Ljeto nije samo izležavanje na plaži i zbog toga smo vam pripremili smo listu aktivnosti koje će razbiti ljetnu monotoniju i pružiti izvrstan materijal za prepričavanje, stoga prikupite hrabrost i pozovite prijatelje, pa vaša avantura može početi.

Rafting

Za ovu aktivnost treba vam  grupa od 4 do 10 ljudi, a u Hrvatskoj se možete spustit primjerice niz Soču i Cetinu, dok je rafting na Zrmanji zatvoren do 1.rujna. Cijene se kreću od 200-njak do 900 kuna, ovisi o tome što je sve uključeno u aranžman.

Oni koji su se okušali u ovoj vodenoj aktivnosti kažu kako je zabava zagarantirana: vodene kapljice će vas osvježiti, brzaci podići adrenalin, a vi ćete još dugo imati o čemu pričati s prijateljima.

Ronjenje

Čarobni svijet dubokog plavetnila oduvijek je privlačio ljude. Ukoliko i sami želite zaviriti u plavo prostranstvo najbolje je uzeti tečaj ronjenja kod instruktora u ovlaštenoj školi. Traju nekoliko dana, a sastoje se od teoretskog i praktičnog dijela. Cijene su različite no puni tečaj s izradom licence koštati će vas oko 2000 kuna, a u to su uključeni i kompletna oprema te punjenje boca.

Planinarenje

Kod kuće je prevruće, nemate dovoljno novca za putovanje, a društvo je otišlo na more? Imamo prijedlog za vas – okušajte se u planinarenju!

Ono je idealna prilika za nova poznanstava, spavanje u vrećama i druženje na otvorenome. Mnoga veća mjesta imaju planinarske udruge kojima se možete priključiti, jer jedno od najvažnijih pravila je da u planinu nikada ne idete sami. Ukoliko pak odlučite na izlet krenuti bez nekoga iskusnijeg zapamtite da odaberete rutu koju tjelesno i vremenski možete savladati.

                                                                 

Biciklizam

Ako ste mislili da su bicikle out, prevarili ste se. Bicikla nikada ne izlaze iz mode a sada ćemo vam otkriti zašto. Na njoj možete otići na kupanje s prijateljima, sagorjeti 200-ak kalorija u pola sata ili čak otputovati u stranu zemlju. Ako se dobro pripremite i pozovete pratnju, putovanje na bicikli moglo bi postati najbolje putovanje na kojem ste ikada bili.

Free climbing

Postoje dvije varijante osnovne podjele ove aktivnosti: slobodno penjanje kod kojeg penjač ne koristi dodatna pomagala, već samo ruke i noge, i tehničko penjanje pri kojem se za napredovanje na stijeni ta pomagala koriste.

Također tu su i različiti stilovi penjanja, a budući da su neki od njih poput ”free soloinga” u kojem penjač ne koristi nikakva sredstva zaštite od pada veoma zahtjevni i opasni, preporučamo vam športsko penjanje koje se razvilo iz alpinizma.

preuzeto sa www.srednja.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.