Uspjeh i kako do njega

Razmišljaj kao genije: Svaki je pad još jedna prilika za uspjeh

Snaga koja pokreće: Prilike nikad ne umiru, samo odu nekomu drugom. Ako ne uspijete isprve, nipošto ne odustajte, već budite ustrajni u svemu što započnete.

Znatiželjni će uvijek pronaći nešto zanimljivo u onome što rade, rekao je Walt Disney stvarajući poslovno carstvo.

Prema rezultatima istraživanja profesorice Harvardske poslovne škole Leslie A. Perlow, radišni ljudi ne rade toliko opsesivno samo zbog potrebe za radom, već i zbog potrebe da se osjećaju uspješnima. Za uspjeh treba čvrsto vjerovati u sebe, a ne dopustiti da vas okolina udalji od vaših želja. To ne znači da ne trebate znati prihvatiti kritiku i povratnu informaciju.

Posao promatrajte s dječjom radoznalošću jer time izvlačite najbolje iz onoga što vam možda i nije svidjelo. Ostajući otvoreni za nove ideje, bit ćete i vođa i kreativac. Ako se još niste pronašli, ne očajavajte, nego iskoristite svaku priliku za učenje nečega novog. Možda vas to dovede do vašeg posla iz snova. Što god radili, uvijek dajte maksimum. Tako ostavljate pozitivan dojam na okolinu i osjećate se korisnima. Nastojte svaki problem promatrati kao pustolovinu, a svaki pad kao novu priliku za uspjeh. Ne bojte se biti svoji jer je upravo autentičnost ono što ljude čini velikima.

Književnik George Bernard Shaw rekao je kako je život proveden u činjenju pogrešaka korisniji nego život u kojem ne činimo ništa. Posao promatrajte kao igru, a i vaša će kreativnost tako biti izraženija. Pogreške koje usput učinite neizostavan su dio priče o uspjehu.

Veliki umovi

  • Tko želi nešto učiniti pronaći će način, a onaj tko ne želi učiniti ništa pronaći će izgovor, Pablo Picasso
  • Mali umovi raspravljaju o ljudima, srednji o  događajima, a veliki umovi o idejama, Eleanor Roosevelt
  • Svi moramo otkriti ono što zbilja jesmo, a ne ono što mislimo da bismo trebali biti, Albert Einstein
  • Vrijeme nam je na ovom svijetu ograničeno, nemojte ga potrošiti živeći tuđi život. Najvažnije je od svega imati hrabrosti slijediti srce i intuiciju. Oni već znaju tko vi želite postati. Sve je drugo apsolutno sporedno, Steve Jobs
  • Kad čovjek umije biti zadovoljan sobom, zadovoljan je i svim ljudima, Seneka
  • Svi se naši snovi mogu ostvariti, samo trebamo imati hrabrosti uvijek ih slijediti, Walt Disney
  • Zabavno je uspjeti učiniti ono što su rekli da je nemoguće, Walt Disney
  • Od drugog čovjeka nećete doznati ništa dok mu se ne suprotstavite, George Bernard Shaw

 

preuzeto sa www.24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.