Osobni razvoj Sasvim osobno Uspjeh i kako do njega

Pobijediti nepravdu nakon izlaska u samostalan život

Hm da život je surov i okrutan da. Kao svaka zemlja imamo zakone i regulative koje trebamo poštivati te imati neka prava, ukratko to objedinjuje ustav. Da sada ne ulazim u politiku, zna se što sam htjela reći, onaj tko ima veću moć i tko umije traži rupu u zakonu. Naravno zvuči odvratno i gnjusno, ali je realno. Stoga bih htjela reći da se svatko od nas treba dobro baviti sobom i biti si odvjetnik. Naravno tko bih mogao pohvatati sve te regulative, dopune i izmjene.

Jako je puno toga, ali želim reći da se osvijestimo te da se ne damo prevariti na svakom koraku jer jedna takva greška je napravila meni problem u mom životu. Sada se kajem zbog toga što nisam nešto poduzela na vrijeme, isto iz tih razloga ne svjesnost i ne znanja i propusta da povratim neke stvari. Ne nisam mislila na novac jer vam novac ne može vratiti nepravdu, nema tih novaca koji bih vam vratili pravdu. Nego time ukazati državi što se događa i ako već ne možete sebe spasiti, spasiti ostale žrtve koje su upale u paukovu mrežu, te na taj način promijeniti neke stvari. Hm da već znam na što ste pomislili, sudovi, natezanja i vrtnja u krug, a nažalost za neke gubitak i koban završetak. Da teško je doći te to postići jer bi svi kao nacija se trebali okrenuti ka tom problemu i pitanju. Jer to su vrlo ozbiljne stvari. Nepravda završava jako ružno, ne za one koji imaju veću moć , nego za žrtve.

Zato vas molim da prilikom kretanja u samostalan život pazite da se netko ne okoristi na vas i iskoristi pogodnosti, ali i dalje kroz život na to trebate paziti jer to ne prestaje. Da nažalost!!! Ali ako se pokrenemo, osvijestimo, zapažamo i ukazujemo možda se nešto i promjeni. Borite se za sebe na vrijeme. Budite znatiželjni, interesirajte se i ne ustručavajte se. Jer to je vaše pravo da znate i da imate pristup o informaciji ako se radi o vama. Naravno, tu će vas pokušati zaustaviti na razne načine, ali ne dajte se budite oštri, ratoborni i uporni. Ne odustajte jer znajte da ne spašavate samo sebe nego i druge koji proživljavaju nepravdu. Evo od mene to neka vam bude uvijek na umu neka bude uz vas i neka vas prati.

M.K.