SASTOJCI:
Prhko tijesto:
- 200 gr brašna
- 3 žlice kokosa
- 40 gr šećera
- 1 jaje
- 1 vanilij šećer
- korica limuna
- 100 gr maslaca
Preljev:
- 500 gr jagoda
- 30 gr šećera
- 2 žlice gustina
- 6 žlica vode
Krema:
- 200 gr bijele čokolade
- 200 gr vrhnja za šlag
- 300 gr mascarpone sira
- korica limuna
- 2 žlice soka od limuna
- 2 žlice šećera u prahu
PRIPREMA:
Maslac sobne temperature nasjeći na sitne komadiće i s ostalim sastojcima umijesiti prhko tijesto. Zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjak sat vremena. Kalup za tart se premaže maslacem i na njega stavimo razvaljano tijesto (probodemo ga s vilicom i stavimo nešto teško na njega).
Peče se 20-25 min na 180 stupnjeva.
Jagode kuhamo na srednjoj temperaturi sa šećerom i 4 žlice vode. Štapnim mikserom usitnimo jagode i dodamo gustin pomiješan s vodom. Vruće jagode se odmah rasporede preko tijesta.
Za kremu otopimo bijelu čokoladu s malo vrhnja za šlag. Ostatak vrhnja polovično izradimo.
Mascarpone izradimo sa šećerom u prahu, dodamo koricu limuna, sok limuna i otopljenu bijelu čokoladu. Ručno umijesimo na pola izrađeno vrhnje za šlag te rasporedimo kremu preko jagoda.
Marija 🙂