Mladi mladima Praktične vještine

Tart s jagodama i bijelom čokoladom 🍓🍓🍓

SASTOJCI:

Prhko tijesto:

  • 200 gr brašna 
  • 3 žlice kokosa
  • 40 gr šećera
  • 1 jaje
  • 1 vanilij šećer
  • korica limuna
  • 100 gr maslaca


Preljev:

  • 500 gr jagoda
  • 30 gr šećera
  • 2 žlice gustina
  • 6 žlica vode


Krema:

  • 200 gr bijele čokolade
  • 200 gr vrhnja za šlag
  • 300 gr mascarpone sira
  • korica limuna
  • 2 žlice soka od limuna
  • 2 žlice šećera u prahu

PRIPREMA:
Maslac sobne temperature nasjeći na sitne komadiće i s ostalim sastojcima umijesiti prhko tijesto. Zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjak sat vremena. Kalup za tart se premaže maslacem i na njega stavimo razvaljano tijesto (probodemo ga s vilicom i stavimo nešto teško na njega).
Peče se 20-25 min na 180 stupnjeva.

Jagode kuhamo na srednjoj temperaturi sa šećerom i 4 žlice vode. Štapnim mikserom usitnimo jagode i dodamo gustin pomiješan s vodom. Vruće jagode se odmah rasporede preko tijesta.
Za kremu otopimo bijelu čokoladu s malo vrhnja za šlag. Ostatak vrhnja polovično izradimo.

Mascarpone izradimo sa šećerom u prahu, dodamo koricu limuna, sok limuna i otopljenu bijelu čokoladu. Ručno umijesimo na pola izrađeno vrhnje za šlag te rasporedimo kremu preko jagoda.

Marija 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.