Mladi mladima Praktične vještine

Cheesecake sa šumskim voćem 💜

Kalup 24cm

SASTOJCI:

Podloga

  • 300gr mljevenih keksi
  • 150gr maslaca


Otopi se maslac s keksima, utisne u kalup i stavi se u hladnjak dok se priprema krema.


Krema

  • 200 gr bijele čokolade
  • 500 gr mascarpone sira
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 300 gr philadelphija sira
  • korica i sok od limuna
  • 2 limun šećera
  • 300 gr šumskog voća
  • 3 žlice šećera u prahu
  • 3 žlice vode 
  • žlica gustina 

300 gr smrznutog šumskog voća sa 3 žlice šećera u prahu, 3 žlice vode i 2 limun šećera stavimo da prokuhaju. Nakon par min, odvojimo malo tekućine koju ćemo dodati u jedan dio kreme. 

Nakon što smo napravili bijelu kremu, od ostatka odvojimo 1 žlicu tekućine, pomješamo sa gustinom te ga dodamo preostaloj smjesi (koji smo prije razradili sa štapnim mikserom). 


500 gr mascarpone sira razradimo, dodamo sir, ako je potrebno i šećera u prahu, naribanu koricu limuna, sok od limuna, rastopljenu bijelu čokoladu te 400 ml vrhnja za šlag. Smjesa ne smije bit gusta. 


Smjesu podjelimo na dva dijela. U jedan dio dodamo sok od šumskog voća kako bi dobili crvenkastu boju i preostalih 100 ml vrhnja za šlag (inače bi smjesa bila rijetka).

Marija 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.