Kalup 24cm
SASTOJCI:
Podloga
- 300gr mljevenih keksi
- 150gr maslaca
Otopi se maslac s keksima, utisne u kalup i stavi se u hladnjak dok se priprema krema.
Krema
- 200 gr bijele čokolade
- 500 gr mascarpone sira
- 500 ml vrhnja za šlag
- 300 gr philadelphija sira
- korica i sok od limuna
- 2 limun šećera
- 300 gr šumskog voća
- 3 žlice šećera u prahu
- 3 žlice vode
- žlica gustina
300 gr smrznutog šumskog voća sa 3 žlice šećera u prahu, 3 žlice vode i 2 limun šećera stavimo da prokuhaju. Nakon par min, odvojimo malo tekućine koju ćemo dodati u jedan dio kreme.
Nakon što smo napravili bijelu kremu, od ostatka odvojimo 1 žlicu tekućine, pomješamo sa gustinom te ga dodamo preostaloj smjesi (koji smo prije razradili sa štapnim mikserom).
500 gr mascarpone sira razradimo, dodamo sir, ako je potrebno i šećera u prahu, naribanu koricu limuna, sok od limuna, rastopljenu bijelu čokoladu te 400 ml vrhnja za šlag. Smjesa ne smije bit gusta.
Smjesu podjelimo na dva dijela. U jedan dio dodamo sok od šumskog voća kako bi dobili crvenkastu boju i preostalih 100 ml vrhnja za šlag (inače bi smjesa bila rijetka).
Marija 🙂