Mladi mladima Praktične vještine

Fritule sa jogurtom

Ove prefine fritule s jogurtom su vrlo jednostavne za napraviti, a uz to sve i jako fine.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 180 ili 200 ml tekućeg jogurta
  • 2 žlice šećera
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 200 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • Možete dodati po želji i limunovu koricu, grožđice….

Priprema:

  1. Ulje ugrijati u loncu, treba biti toliko ulja da fritule mogu plivati u njemu, s tim da fritule ne smiju dodirivati dno. Kada se ulje zagrije, smanjite vatru na lagano. Kako bi provjerili da li je ulje optimalne temperature (ne smije biti prevruće, niti mlako), poslužite se trikom s kuhačom – drvenu kuhaču uronite u ulje, ako se oko njega stvaraju veliki mjehurići, ulje je prevruće, ako se oko njega stvaraju manji mjehurići ulje je savršene temperature za prženje. Ukoliko ćete fritule pržiti na jakoj vatri neće se stići napuhati, tada iznutra znaju biti sirove.
  2. Pjenjačom izmiješati jaje, jogurt, šećer i sol. Zatim umiješajte brašno i prašak za pecivo. Tijesto će biti gusto, i to je u redu .
  3. U vrećicu za ukrašavanje ili onoj za zamrzavanje namirnica napunite smjesom za fritule, te zatim odrežite vrh debljine palca.
  4. Fritule istiskujte iznad lonca s uljem. Kada vam izađe crvić duljine slične kao i širine vrećice samo ga prerežite nožićem kako bi pao u ulje.
  5. U lonac stavite malo fritula, procijenite sami koliko. Najvažnije vam je ostaviti mjesta da se fritule mogu same okretati, i za dinu nabite jedna na drugu. Ako vidite da se neka fritula nije sama okrenula, probajte ju sami okrenuti.
  6. Obavezno pazite da vam ulje ne bude prevruće. Fritule pržite na umjerenoj vatri nekoliko minuta dok ne poprime zlatno-smeđu boju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.