Socijalna mreža Zapošljavanje i volontiranje

Odluke za bolji posao: Proširi krug poznanika i zadaj si cilj

Početak nove godine pravo je vrijeme da se zapitate je li trenutni posao ono što želite raditi, usrećuje li vas ili barem vodi prema željenom cilju.

Ako nije, razmislite što biste mogli napraviti da to promijenite. Za početak si zadajte cilj steći jednu ili dviju nove vještina; primjerice možete upisati računalni tečaj, poboljšati znanje stranog jezika ili čitati  stručnu literaturu. Također, poradite na širenju kruga poznanika koji bi vam kad-tad mogli pomoći u karijeri. Možete se, primjerice, javiti bivšim kolegama ili se učlaniti na poslovne socijalne mreže poput Linkeda. Neka vam novogodišnja odluka bude i poboljšanje odnosa s kolegama.

Ponudite se preuzeti više odgovornosti

Pokažite šefu da želite preuzeti više odgovornosti u tvrtki ili se čak ponudite da obavite koji zadatak umjesto njega dok je on odsutan. To je dobar način da izmamite povišicu ili si barem malo poboljšate status u tvrtki.

Briga o zdravlju i na poslu je također prioritet

Bez obzira na količinu posla, obećajte si da ćete više paziti na zdravlje. Ako već ne stignete nakon radnog vremena otići u teretanu, možete pauzu iskoristiti za šetnju ili lagano razgibavanje. Prestanak odgađanja zadataka također bi se trebalo naći na popisu novogodišnjih odluka.

preuzeto sa www.24sata.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.