Financije

Tri načina na koja možete jeftinije natočiti gorivo

Protiv rasta cijena goriva ne možemo napraviti ništa, a za mnoge je vožnja automobila neizbježna zbog poslovnih ili obiteljskih obveza. Budući da cijene goriva posljednjih mjeseci divljaju, donosimo nekoliko korisnih savjeta.

U Americi se pojavio trend ‘hakiranja’ brojača na benzinskim pumpama, zbog čega vlasnici tih pumpi bilježe tisuće dolara gubitaka na tjedan. No, takav način ‘uštede’ je nezakonit i svakako ga treba izbjegavati.

No, ipak nije sve tako crno i načina za uštedu još uvijek ima. Osim standardnih savjeta prilikom vožnje pomoću kojih možete uštedjeti na potrošnji goriva,poput onih o sporijoj vožnji ili izbjegavanju gužvi, donosimo tri savjeta kako uštedjeti na punjenju spremnika.

Kada kupovati benzin?

S obzirom na trenutno stanje i na činjenicu da cijene goriva u posljednje vrijeme neprestano rastu, svakako se isplati napuniti spremnik na samom početku tjedna, prije novog poskupljenja.

Gdje točiti gorivo?

Ukoliko živite u blizini državne granice, provjerite kolike su cijene goriva u susjednoj državi te izračunajte isplati li vam se točiti preko granice. Isti savjet vrijedi i za vozače koji putuju u inozemstvo. Ako se na vrijeme informiraju, također mogu uštedjeti kupovinom goriva na jeftinijoj benzinskoj postaji.

U koje doba dana točiti gorivo?

Hladna zima je iza nas i već su stigli topli dani. Niti ljeto više nije tako daleko, pa će mnogi građani krenuti na putovanja prema moru, selu ili planinama. No, mnogi od tih građana nisu svjesni činjenice da je isplativije točiti gorivo ranije ujutro, jer je gorivo hladnije i samim time gušće. Kako rastu temperature tijekom dana, tako i gorivo postaje rjeđe.

preuzeto sa http://danas.net.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.