Sasvim osobno

Tema život

Eto jedna malo ozbiljnija tema. Svi koji živimo na zemlji imamo svoju šansu u svom životu. Da se dokažemo i budemo svoji. Naravno došlo je loše vrijeme. Kada se mladi povedu za lošim društvom i sve dosta loše završi. Mlade osobe lakše idu za lošim društvom nego da imaju svoje ja. Čim pokažeš svoje ja ne valjaš. Današnja mladež stalno je na društvenim mrežama, laptopima, kompu i mobitelima. U današnje vrijeme se pitam gdje ide ovaj život i svijet? Gdje su ona vremena kada smo se igrali u skupinama (skrivača, lovice, graničara). Puno mladih čujem – „budemo se tipkali preko FB ili igrali igrice online“. Žalosno za čuti. Možda nisam generacija “moderne mladeži”, ali koliko god je sada tehnologija napredna i aktivna u našim životima nije nikakvo rješenje. Puno je ljudi koji su jako negativni, lošeg ponašanja, naravno da je to sve utjecaj tehnologije – interneta. Puno puta promatram ljude kako trče, žure po gradu, totalno izgubljeni, ali glavno da su na mobitelima. Sve je postalo automatik. Ovo više nikako ne liči na normalan život. Sve više mladih i starijih prose, a ne žele raditi.

Svaki dan je borba. Kada mi netko kaže – „teško, ne znaš ti mlada si“, dođe mi da im sve kažem. Svatko od nas nosi križ. Ako si svoj trebaš da budeš svoj. Najlakše je odustati! To nije nikakvo rješenje. Svatko od nas si treba postaviti ciljeve što želi u životu. U svim ciljevima u životu koji nas prate tokom života ima uspona i padova. Kako god nam teško bilo trenutno pogledaj što je ostvareno do sada. I iz svega napravljenog izvuci nešto što će te dalje motivirati da kreneš dalje. Svaki početak je težak. Svaka promjena dobra ili loša nosi svoje. Nitko nije savršen.

Moj život je cijeli velika borba. Koliko god mi je teško ili teški period koji me iscrpljuje kažem sama sebi – to je život. Velika borba i motivacija. Osoba sam koja voli saslušati i pomoći koliko je u mojoj mogućnosti. Iz svega izvlačim ono pozitivno i motivacijsko. Rijetko tražim savjet, ali kad ga tražim ima razloga. Svatko tko se bori cijeli život u svemu, ali dođe onaj moment kada jednostavno želiš odustati, npr. otići u nepoznato. Jer se nemaš snage boriti više. Zato se traži savjet ili pomoć da se dođe do rješenje nekog. Uvijek kada mi teški period dođe iz svega pokušavam izvući energiju i pozitivnost. Iskreno ne mogu vjerovati da mi to dobro ide pola godine. Puno motivacije, razmišljanja i odricanja donosi svoje. Priznajem teško je, ali to je život. Nitko nam nije rekao da je život lak. Ne nije, život je borba od kad se rodiš pa sve do smrti. Ako od malena stekneš radne navike i naučiš imati svoje ja sve je upola lakše kroz život. Puno podrške obitelji, udruge, odgajatelja puno znači. Tako se stekne poštovanje prema sebi i drugima. Bitno je imati samopouzdanje i svoje ja! Svoj čovjek sa svojim stavom i život prema svojim ciljevima. Uvijek ostanite svoji i motivirani, pomognite drugima sa pozitivnim stavom, osmjehom, lijepom gestom i motivacijom. Život je kratak da bi ga se uzalud utrošio na loše stvari. Čovjek se bolje osjeća i veseliji je kada pomogne nekom. Zato zapamtite dobro se dobrim vraća!

Anita

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.