Mladi mladima Praktične vještine

Trikovi koji će vam olakšati svakodnevni život

Kako pametno i jednostavno odvojiti žumanjak od bjelanjka, kako uredno spremiti dosadne kablove, pametni i korisni ”prečaci” za bolje i jednostavnije surfanje i mnogo toga.

Previše šoping vrećica

Koliko vam se puta dogodilo da imate previše vrećica iz dućana i zaključili ste da ih je teško tegliti odjednom na četvrti kat, a dizalo baš taj dan ne radi, pa ste ih ostavili u autu? Nabavite si karabiner i sve vrećice nosite u jednom mahu.

Čarape u pranju

Mnogo smo puta zagubili jednu čarapu u perilici rublja i našli se s deset nesparenih čarapa u ormaru. Kako riješiti ovaj svjetski problem? Pokušajte svoj najdraži par čarapa spojiti kvačicom sljedeći put prije nego što ih ubacite u perilicu.

Pokvarena jaja

Ne znate jesu li jaja u vašem frižideru još uvijek valjana, a datumu na ambalaži baš i ne vjerujete? Stavite ih u posudu s vodom. Ako potonu, pojedite ih!

CTRL+SHIFT

Ako utipkate ctrl+shift+t – otvorit će vam se posljednji prozor koji ste zatvorili, a ako utipkate ctrl+shift+n – otvorit će vam se incognito prozor. Molim! 🙂

Loš trenutak za kihanje?

Kiše vam se i najradije biste to izbjegli? Jednostavno pritisnite jezikom nepce i trebali biste zaustaviti kihanje.

Banane i sazrijevanje

Kada kupite banane, odmah ih razdvojite jer će tako sporije sazreti.

Guljenje svježe kuhanih jaja

Ovo ponekad stvarno zna biti frustrirajuće, no isprobajte ovo: kotrljajte jaje po tanjuru dok ljuska ne bude napuknuta preko cijeloga jajeta.

Gdje sam parkirao auto?

Sljedeći put kada se parkirate u nekom trgovačkom centru – fotkajte mjesto i najbližu oznaku razine garaže i izbjegnite traženje automobila nakon šopinga.

Komentari na Facebooku

Kada želite nešto komentirati, bilo na Facebooku, Redditu ili na nekom forumu, napišite komentar i nemojte pritisnuti enter. Prvo ga pročitajte i upitajte se što želite uopće postići tim komentarom.

Slušajte glazbu

Stalno! Uvijek. Kad god nešto radite. Tada će vam se i najbanalniji zadaci činiti prekul!

Korica kruha spašava

Ispekli ste svoje najdraže kekse i ispali su pretvrdi? Stavite ih u plastičnu posudu s koricom kruha i ostavite ih preko noći. Kruh će ih omekšati.

Stop, stop, play

Ova komanda na vašem DVD playeru preskočit će sve reklame i najave te odmah pustiti film.

CTRL + 

Uređujete neki tekst i ispravljate pogreške? Kliknite CTRL+ strelicu lijevo ili desno i kursor će vam se micati od riječi do riječi.

Bookmark bar nema više mjesta?

Desni klik, edit i maknite ime bookmarka – ostaje samo ikona. 🙂

Šaljete priloge mailom?
 Prvo ih priložite u prazan mail pa tek onda napišite tekst – izbjegnite slanje mailova bez priloga.
preuzeto sa www.educentar.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.