Mentalno zdravlje i što kažu stručnjaci

Kako iz svakog jutra izvući maksimum ?

MOŽDA se ne budiš s entuzijazmom i željom za pozdravom Suncu, no to ne znači da    svako jutro moraš voditi borbu sama sa sobom. Pažljivo planiranje i taktike kojima   ćeš motivirati samu sebe, pomoći će ti da “ustaneš na pravu nogu” i dan započneš produktivnije. Većina nas se voli izležavati u krevetu, ali ranije ustajanje znači i raniji odlazak natrag u krevet. Slijedi ovih nekoliko natuknica kako bi iz svakog jutra izvukla maksimum:

Pripremi se večer prije

Ponašaj se kao da si u srednjoj školi – večer prije spakiraj doručak, pripremi odjeću, organiziraj “za napraviti” listu, a svoje ključeve, mobitel i torbicu stavi na jedno mjesto. Budući da ujutro nećeš imati strku i proživljavati nepotreban stres, dan ćeš sigurno započeti ugodnije.

Što ranije, to bolje

Probaj se probuditi ekstra rano, oko 5 ujutro, jer to može biti odličan način za podizanje nivoa energije.

Uzmi raniju pauzu na poslu

Ako u uredu počneš osjećati nalete anksioznosti, uzmi manju pauzu s kolegom kako biste proveli 5 minuta na svježem zraku. Popijte koju kavu i razbistrite um zajedno.

Kave s prijateljima ujutro umjesto navečer

Rana jutarnja kava s prijateljima odličan je početak dana! U uredu ćeš se pojaviti dobro raspoložena i osvježena. Također, na poslu nećeš morati razmišljati hoćeš li stići na vrijeme na večeru koju si dogovorila ili ćeš opet kasniti.

preuzeto sa www.index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.