Osobni razvoj Slobodno vrijeme

Klub mladih

Dosta vam je svega?
Želite poboljšati kvalitetu života mladih koji su izašli iz domova i udomiteljskih obitelji?

Evo prilike za to:
Klub mladih okupiti će desetak mladih koji su izašli iz domova i udomiteljskih obitelji. U klubu će mladi proučavati postojeće pravilnike i zakone i planove u kojima su opisane usluge koje stoje na raspolaganju mladima koji su izašli iz skrbi. To su npr. pravilnici koji reguliraju tko i pod kojim uvjetima ima pravo na socijalne stanove, tko i kada ima pravo na stipendije i sl. čitajući sve to bilježiti će ono što bi trebalo promijeniti ili dodati kako bi mladima bilo lakše doći do svih tih oblika pomoći. Također promišljati će o eventualnim novinama i problemima koji mladima otežavaju osamostaljivanje.
Sve što osmisle mladi iz Kluba će izložiti predstavnicima grada i županija kako bi oni onda te izmjene stvarno i unijeli u sve te dokumente.
Ako se u vama ovime probudio imalo osjećaj „gle stvarno…“ i malo vam je dosta toga da samo kukate (iako znamo da je to lakše nego pokrenuti se) i imate malo volje i vjere, mi vjerujemo da se stvari mogu promijeniti, ali samo isključivo ako vi u tome aktivno sudjelujete.
Znamo da zvuči iscrpljujuće, ali to je način da promijenite stvari koje vas muče i za koje saznate da nemaju smisla.
U cijelom tom procesu podršku će mladima pružati Krešo (SOS Dječje selo) i Sunčana (Udruga Igra).
U Klub se mogu prijaviti svi mladi koji su izašli iz domova ili udomiteljskih obitelji. Nije važno prije koliko godina ste izašli. Ako ste zainteresirani pogledajte prilog i prijavite se.
Ukoliko ste zainteresirani uključiti se u klub mladih,

Nikada nemojte sumnjati u činjenicu da mala skupina promišljenih i zabrinutih građana može promijeniti svijet. Uistinu, dosad su ga jedino oni i mijenjali.
Margaret Mead

Za više informacija pitajte:

SOS Dječje Selo Hrvatska : Krešimir Makvić, zagovaratelj dječjih prava.
Mob: 099 80 82 478
Mail: kresimir.makvic@sos-dsh.hr
Udruga Igra: Sunčana Kusturin, voditeljica programa Kontakt
Mail: kontakt@udrugaigra.hr

Više o klubu na: http://udrugaigra.hr/vijest

Prijavnicu potražite na: http://www.surveymonkey.com/s/HW72RQJ
Rok za prijavu je 15.3.2012.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.