Sasvim osobno Uspjeh i kako do njega

Samostalnost ergh?

Čuli ste valjda za nju?

Tu riječ, što kad je kao klinac čuješ, samo odmahneš rukom i nastaviš s onim što si do onda radio. I potpuno ti nema značenje, doli one glupave definicije u nekom podebljem riječniku. Ah, a ionako ti ne pada na pamet da ga otvoriš i zavirš u nj.

No,kada stigneš do samog praga vrata tzv. samostalnog života, ta riječ je ona koja ti ulijeva strah u kosti, nervozu, nesanicu, dekoncentraciju, te još mnoštvo toga od čega ti srce kuca k’o nenormalno i usprkos što se svim silama mučiš da je zametneš negdje duboko u svoje misli, onda uporno izbija na površinu i ne pušta te na miru.

Eh pa sad se i sjetiš da saznaš nešto više doli glupavog objašnjenja u riječniku, pa se počinješ raspitivati okolo i saznaš da ti je bolje da prodaš riječnik u antikvarijat, jer tamo nema ništa što bi ti pomoglo.

Dakle na tebi je sad, kada si saznao informacije, da počneš dijelovati.

Radna, burza, posao, stan.

To je ono što je čovječanstvo odlučilo da je važno i ti si tu samo još jedna figura da se pokoriš sistemu i napraviš ono što se od tebe očekuje. Dakako, ako ti ponestane keša za izvađanje knjižica itd, tu ti uvijek dobro dođe onaj cash od prodaje riječnika u antikvarijatu.

Sve si obavio? Našao si posao? stan? Eh sad si tak ful kul da ni ne shvaćaš da si naje.o.

Šalim se, naravno samo sam htio reći naje.o =)

Sada tek dolazi životna škola.

Kažu ljudi: “Učiš dok si mlad.” Ja kažem: “Učiš cijeli život.”

Kažu ljudi: “Uči na tuđim greškama.” Ja kažem: “Opeci se na vlastitim.”

Iz vlastitih iskustva znam da ti poslovice kao gore navedena: “Uči na tuđim greškama.” neće ništa pomoći. Usprkos tome što znaš da se netko u tvojoj okolini opekao, opeći čes se i ti.

No ,dakako to je sve dio životne lekcije i na tebi je samom, da kroz tzv. samostalni život iskusiš sve. I ono dobro za tebe i ono loše.

Sretno ti bilo. =)

Zlatko K.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.