Sasvim osobno

SAMOSTALNOST

Samostalnost?

Kako definirat tu riječ?

Jesmo li uistinu svjesni znacenja te rijeci?

Kako najlakše kročit ka samostalnosti?

Jel postoji kakva prečica?

Što nas sve čeka na tom putu?

Vjerujem da se mnogi mladi zapitaju takve stvari puno puta i onako ne svjesno pokušaju sva ta pitanja zatvoriti duboko u sebi.

Nema tajni, put do tog dijela je težak i trnovit, no dovoljnom upornošću i vjerom u sebe i svoje sposobnosti, nemoguće postaje sitna prepreka koja nas dijeli od uspjeha.

Samostalnost je životna faza koja zahtjeva puno žrtve, žrtve koja je nužna za daljnji uspjeh iako je on kasnije upitan.

Uz samostalnost dolazi i sloboda djelovanja, sloboda na koju se puno mladih opeče ne razmišljajući.

Sloboda nije samo sloboda djelovanja, već prije svega, velika odgovornost koje moramo biti svjesni u svakom trenutku prilikom koračanja u život.

Mnogo je stvari sa kojima ćemo se susresti na putu do zrelosti i uspjeha, stoga je mnoge od njih dobro početi vježbati već danas, jer je to ulaganje u vlastitu budućnost, neovisnost i nekakav normalan život kakav svi priželjkujemo jednog dana.

Moje nekakvo osobno mišljenje je da čovjek nikad nije dovoljno samostalan. Čovjek uči cijeli život i na osnovu “naučenih” informacija djeluje i živi.

Život je jedna velika knjiga, a godine tek samo novi listovi koji nude novo štivo i nova iskustva.

Iskustva neće uvijek biti lijepa i poučna, ali moramo biti svjesni da život nije uvijek pravedan i da ćemo puno puta biti zakinuti, razočarani, možda i prevareni ali ukoliko smo ustrajni i uporni, trud će nas nagradit višestruko.

Eto, bližim se lagano kraju i nadam se da sam uspio nekom otvorit oči, pomoć sagledat stvari iz drugačije perspektive ili barem dat ideju za sljedeći natječaj. 🙂

Ivan M.

Similar Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.